Ország-világ

2008.02.29. 18:07

A családokért és a magyar ifjúságért imádkozik szombaton Erdő Péter

A családokért és a magyar ifjúságért imádkozik és mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten, a Szent Gellért-plébániatemplomban - tájékoztatta Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szóvivője pénteken az MTI-t.

BAMA

Mint mondta, Erdő Péter ezúttal az úgynevezett "elsőszombat" ünnepének alkalmából tartja a szentmisét, amely március első szombatján Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletének napja, de egyébként minden hónapban tart a katolikus egyház elsőszombati miséket. Az  elsőszombat gyakorlata világszerte elterjedt, Budapesten mindig más templomban tartják - tette hozzá. A főegyházmegye sajtóközleménye szerint a katolikus hagyomány  úgy tartja: Szűz Mária 1925. december 10-én a spanyolországi  Pontevedrában Lúcia, a fatimai látnok előtt megjelenve azt mondta,  hogy akik öt egymást követő hónap elsőszombatján meggyónnak,  megáldoznak, elimádkozzák a szentolvasót és negyed óráig  elmélkednek, azok üdvösséget nyernek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában