Ország-világ

2008.02.02. 14:22

A Fidesz az OVB-hez fordul

mti-as

A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - jelentette be Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A legnagyobb ellenzéki párt szerint a kormány sorozatosan megsérti a népszavazás alkotmányos alapelveit, ugyanis az lenne az alkotmányos kötelessége, hogy a népszavazási kampányban semleges maradjon, és tartózkodjon minden olyan magatartástól, amivel beavatkozhat a népszavazás folyamatába - mondta Répássy Róbert.

Daróczi Dávid kormányszóvivő közleményben reagált. Eszerint Répássy Róbert kínos helyzetbe hozta és nevetségessé tette magát. Kínos, ha jogvégzett képviselő olyan állásfoglalást kér az Országos Választási Bizottságtól, amelyet az már 2002-ben meghozott. Akkor, éppen az Orbán-kormány tevékenysége, a Széchenyi-terv és a Bozsik-program országgyűlési választások előtti kampánya kapcsán állapította meg a testület, hogy az állami szervek feladatainak, köztük a tájékoztatási kötelezettség ellátása, nem minősíthető kampánycselekménynek.

Az pedig nevetséges, ha egy nyilvános kormányzati anyag további felhasználását kéri számon. Ez alapján, ha például a Magyar Nemzet legközelebb egész mondatokat idéz egy kormányzati sajtóanyagból, a Fidesz azzal fog vádaskodni, hogy a kormányzati kommunikáció szerkeszti a napilapot? - írta közleményében a kormányszóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában