Ország-világ

2008.02.05. 13:54

A repülőtéri szarkák ellen lehet védekezni

A repülőterek üzemeltetői szerte a világon hangsúlyozzák, hogy komoly biztonsági intézkedéseket tesznek az utasok poggyászainak védelméért.

W. A.

Ennek ellenére nincs olyan légikikötő, ahol ne lennének rendszeresek a lopások miatti feljelentések. A kellemetlenségek elkerülése érdekében érdemes néhány óvintézkedést megfogadni. A poggyászon legyen feltüntetve a tulajdonos neve és lakcíme. A csomagokat masszív lakattal zárja le, a cipzáras zsebekben semmi értéket ne hagyjon. A bőröndöket nagyjából 1500 forintért befóliázzák, illetve valamivel többe kerül, ha a fólia biztosítással párosul. Így egyből bizonyítható, ha illetéktelenek nyúltak a csomagba. Az értékesebb tárgyak – fényképezőgép, kamera, telefon, vagy laptop – helye a kézipoggyászban van, a bőröndben ezek meg is sérülhetnek rakodáskor.

S végül egy jótanács: mivel a legtöbb bőrönd messziről teljesen egyforma, egy színes matricával, feltűnő szíjjal tegye felismerhetővé. Ezzel elkerülhető, hogy más vigye haza a holmikat. Amennyiben hiányt talál, azonnal jelentse az illetékes biztonsági szolgálatnak. Enélkül ne hagyja el a repülőteret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában