Ország-világ

2008.02.12. 09:44

Dengue-láz járványától tartanak

Dengue-lázban betegedtek meg mintegy harmincan az év eleje óta a Franciaországhoz tartozó, csendes-óceáni Új-Kaledónia szigeten

mti

Dengue-lázban betegedtek meg mintegy harmincan az év eleje óta a Franciaországhoz tartozó, csendes-óceáni Új-Kaledónia szigeten, és a helyi hatóságok járványkitöréstől tartanak.

"Járvány előtti stádiumban vagyunk, amelyben olyan jelentős rizikótényezők vannak együtt, mint a vírushordozó szúnyogok, a nagy hőség és a sok csapadék" - közölte a francia járványügyi intézet egyik munkatársa. A megbetegedések száma alig egy hónap alatt a duplájára nőtt - tette hozzá.

A betegek egy kivételével mind az 1-es típusú dengue-lázban szenvednek, amely 2003-2004-ben járványt okozott a szigeten. Akkor 6500-an betegedtek meg, és közülük 19 ember meghalt. A járvány mostani kialakulásának a veszélyét csökkenti az, hogy ugyanazt a vírustípust az ember nem kapja el kétszer - mondta a járványügyi szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában