Ország-világ

2008.02.27. 12:35

Európa-bajnok teniszpalánták

Az U16-os fiú tenisz válogatott Prágában fedettpályás csapat európa-bajnoki aranyérmet nyert. A Zsiga Máté, Fucsovics László, Szendrői László összeállítású csapat először jutott a nyolcas döntőbe, és mindjárt győzelemnek örülhetett.

BAMA

Papp Sándor szövetségi kapitánya tanítványai két hete az olaszországi Eb-kvalifikációs tornán vívták ki a 8 csapatos döntő részvételi jogát. Parmában először Szerbiát verte az együttes 2:1-re, majd a törököket győzték le Zsigáék szintén 2:1-re. A döntőben ugyan 2:1-re kikapott a magyar együttes a házigazda olaszoktól, de ettől még kijutott a csapat a csehországi nyolcas döntőre. Ahol aztán újra villogtak a magyar fiúk. Először a házigazda cseheket győzték le 2:1-re, majd a második helyre rangsorolt Németország ellen nyert a válogatott ugyanekkora különbséggel. A döntőben aztán ismét Olaszországgal mérkőztek meg a magyar fiúk, és visszavágtak a két héttel ezelőtt elszenvedett vereségért, 2:0-ra győzték le az olaszokat. A mezőnyben egyébként ott volt Oroszország, Franciaország és Horvátország is, vagyis Európa elitje felett aratott sikert a magyar csapat. Az olaszok legyőzése egyben azt is jelentette, hogy a debütáló magyar csapat megnyerte az Európa-bajnokságot. U16-os magyar válogatott még soha nem ért el ekkora sikert, legutóbb 1994-ben az U14-es csapat tudott Eb-t nyerni.


Papp Sándor szövetségi kapitány szerint az 1992-es korosztály nagyon erős idehaza, a fiúk képesek lehetnek arra, hogy a későbbiekben Davis-kupa csapatban helyet kapjanak, és a felnőtt mezőnyben is bizonyítsanak. Zsiga Máté a csapat sikerével az európai ranglista második helyére lép előre, a fiatal tehetség a Szegedi Városi Teniszklub játékosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában