Ország-világ

2008.02.25. 18:15

Gázrobbanás a Porsche gyárban

Gázrobbanás történt ma hajnalban a Porsche AG, Zuffenhauseni központi gyártelepének festőüzemében. Az első felmérések szerint a balesetet gázszivárgás okozhatta.

ÁNT

Két dolgozót könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak, de ellátásuk után már mindketten hazatérhettek. Az anyagi kár felmérése jelenleg is folyik. Mivel az automatikus tűzoltó szórófejek működésbe léptek, a festéküzem mellett a gyártószalagokhoz is víz került.

A Porsche a baleset körülményeinek kivizsgálására és a gyártási folyamat normalizálására krízis-kezelő csoportot hozott létre. A jelenlegi becslések szerint a 160 sportautó napi gyártására képes 911-es modellsorozat gyártósora két, három nap múlva indulhat újra. Tekintettel arra, hogy a karosszéria-, a kárpitos- és a motorgyártó üzemrészt a baleset nem érintette, a Cayenne gyártása a lipcsei üzemben és a Boxster gyártása a finnországi Valmet gyárában a tervek szerint folyhat tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában