Ország-világ

2008.02.27. 08:13

Gyurcsány Ferenc: elkövettem egy nagy hibát

A kormányfő a túlmozgásos ellenzék ügyének nevezte a népszavazást. Mint mondta, ha érvényes és eredményes lesz a népszavazás, törlik ugyan a vizitdíjat, viszont ebben az esetben a következő két évben sem az egészségügy sem a tanügy nem juthat majd plusz támogatáshoz.

TV2.hu

- Illúzió, ha azt mondjuk, hogy az érintett nem fizet, de minden adófizető pénzéből támogatást nyújtunk - fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány fogalmazása szerint ebben a kampányban a kormánynak nem volt sok feladata, hiszen a nemmel szavazók mindegy, hogy elmennek, vagy sem. Itt a Fidesznek volt dolga, azaz mozgósítania kellett az embereket, hogy elmenjenek.

A kormányfő úgy vélte, amennyiben érvényes és eredményes lesz a népszavazás, március tizedikén a vonatkozó törvények vizitdíjra illetve tandíjra vonatkozó szakaszát módosítják.

- Ezek csak nagyon fontos elemei a törvénynek, de nem ezek a kulcspontjai - fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök ugyanakkor tagadta azt, hogy az ezer forintos vizitdíjra lennének tervei a kormánynak. Silány politikai blöffnek nevezete az ellenzék erre vonatkozó politikáját.

A miniszterelnök a kedden bejelentett adócsomagokkal kapcsolatban elmondta: eddig egy nagy hibát követett el, amikor bejelentette a kormány adócsökkentési programját. Mint mondta, egy kormánynak csak akkor és csak annyi adócsökkentést szabad bejelentenie, amennyit biztosan meg tud valósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában