Ország-világ

2008.02.06. 06:23

Képregénnyel tanítják Hitler uralmát és a holokausztot

A német iskolások a múlt héttől képregényekből tanulhatják Hitler hatalomra jutását és a holokauszt borzalmait. A Keresés (Die Suche) nevet viselő grafikus regény stílusa a belga Tin Tin-hez hasonlít, ám a történet rejtélyes nyomozások helyett a Führerről és Auschwitzról szól.

BAMA

A képregényeket Eric Heuvel rajzoló munkássága alapján, Hitler hatalomra jutásának 75. évfordulója alkalmából a Holland Anna Frank Központ megbízásából készítették. A grafikus regényeket Berlinben és Észak-Rajna Vesztfália államban a 13-16 évesek történelemóráin segédanyagként használhatják majd. Ha a képregény sikeres lesz, a tervek szerint az összes német iskolában megjelenik majd.

A regény egy kitalált zsidó család, a Hechtek történetét meséli el: 2007-ben Esther Hecht elmeséli unokájának, Danielnek, hogy szüleit a nácik miként tartóztatták le a második világháború kitörésekor, majd egy Bob nevű szomszédjukkal Auschwitzba deportálták őket. Esthernek később sikerült megszökni a haláltáborból, de a szüleit meggyilkolták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában