Ország-világ

2008.02.29. 16:20

Magyar filmek Portóban és Kaliforniában

Dolina, Ópium és az Egon & Dönci színesíti a 28. Portugáliában megrendezett portói nemzetközi filmfesztivál, a Fantasporto programját. Kaliforniában, a San Joséban szerdán kezdődött Cinequest filmfesztiválon öt magyar mozgóképet láthat az amerikai közönség.

BAMA

Február 25-én kezdődött Portugália nagyszabású kulturális eseménye, a Fantasporto. A nemzetközi filmfesztivált huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg Portóban. Kamondi Zoltán Dolina című mozgóképe a fő versenyprogramba kapott meghívást, Szász János Ópium című filmje a Semana dos Realizadores (azaz a Rendezők Hete) című válogatásban versenyez. Az animációk versenyében lesz Magyar Ádám Egon & Dönci című 3D technikával készült alkotásának a nemzetközi premierje. A nagyszabású portugáliai filmfesztiválon Szász János és Magyar Ádám személyesen mutatja be rendezését a portugál közönségnek.

Az észak-kaliforniai San José-ban február 27. március 9. között négy magyar játékfilm, valamint a Buharovok Egyvezérszavas védelem című rövidfilmje látható. A Cinequest filmfesztivál mutatja be első ízben az Amerikai Egyesült Államokban Szalai Györgyi és Dárday István Márai-filmjét, Az emigráns-t valamint Vecsernyés János Emelet című Kertész Imre novella adaptációját. 2007 nagy filmfesztivál-kedvencét, Bollók Csaba Iszka utazása című alkotását is meghívta és műsorra tűzi a San José-i Cinequest filmfesztivál. A többszörös díjnyertes megrázó mozi egyenesen az írországi dublini filmfesztiválról érkezik a napsütötte Kaliforniába.

Kaliforniában, a San Joséban szerdán kezdődött Cinequest filmfesztiválon öt magyar mozgóképet láthat az amerikai közönség. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában