Ország-világ

2008.02.18. 16:44

Manherz: nincs kész javaslat a tandíjról

Semmiféle kész, konkrét javaslat a tandíjról vagy a térítési díj jövőbeni kiszámításáról nincs

mti

Semmiféle kész, konkrét javaslat a tandíjról vagy a térítési díj jövőbeni  kiszámításáról nincs - közölte Manherz Károly, a felsőoktatási tárca  szakállamtitkára egy napilap értesüléseit cáfolva hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy információi szerint, ha a népszavazáson nem kötelezik a tandíj eltörlésére a  kormányt, akkor a jelenleginél sokkal kedvezőtlenebb rendszert vezethetnek be. A legkedvezőtlenebb javaslat megszűntetné az államilag támogatott és költségtérítéses képzést, s a jelenlegi  tandíj összegénél jóval magasabb térítési díjat vezetne be.

Manherz Károly szerint szó sincs arról, hogy megszűnne az államilag támogatott képzés. Hosszú távon sem gondolkodik ebben a tárca - mondta kérdésre válaszolva.

Kifejtette: hároméves költségvetés készült a felsőoktatás  támogatásáról: a következő tanévben 56 ezer hallgató folytathatja  tanulmányait államilag finanszírozott képzésben, emellett 3.500 hely várja a mesterképzésre jelentkezőket, s ezer hely van a doktori képzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában