Ország-világ

2008.02.28. 10:43

Már nem őrzik a löszfalat

A rendőrség az állandó jelenlét helyett már csak járőrözéssel felügyeli az életveszélyessé nyilvánított dunaszekcsői löszfalat és környékét

BAMA

A rendőrség az állandó jelenlét helyett már csak járőrözéssel felügyeli az életveszélyessé nyilvánított dunaszekcsői löszfalat és környékét - közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense.

Azért csökkentettük a napokban az ellenőrzés intenzitását, mert a löszdombot sikerült dupla kordonnal elkeríteni, s elhelyezni azokat a táblákat, melyek figyelmeztetnek a veszélyre, és megtiltják a belépést az egyébként önkormányzati tulajdonú területre - mondta el Zsobrák Péter.

Hozzátette: a rendőrség az omlás kezdete óta folyamatosan, szinte erején felül őrizte a Vár- és Szent János-hegyre vezető utakat, hogy megakadályozza a bámészkodók bejutását, de az egyenruhásokra másutt is szükség van.

A baranyai Dunaszekcsőn február 12-én hirtelen hat métert süllyedt és elindult a Duna felé az a félmillió köbméteres löszfal, amely a tavaly ősszel megrepedt löszdombról vált le. A Baranya Megyei Védelmi Bizottság titkára, Milos Attila akkor elmondta, hogy a területen található négy üresen álló hétvégi házból egy összedőlt, személyi sérülés azonban nem történt, emberéletek nincsenek veszélyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában