Ország-világ

2008.02.06. 18:45

Megint egy titkos hangfelvétel miatt félhetnek a politikusok

A nyomozás érdekeire hivatkozva szerdán sem erősítette meg, de nem is cáfolta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azt az értesülést, hogy birtokukban van egy hangfelvétel, amin a terézvárosi – budapesti VI. kerület – vagyonkezelő igazgatója 18 millió forint kenőpénz kifizetését javasolja egy vállalkozónak egy belvárosi üzlethelyiség bérleti jogáért.

V.M.

A botrány még január végén szabadult el a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan körül. Berecz Károly, a helyiség bérlője jelentős összeggel, 130 millió forinttal tartozott az önkormányzatnak, ugyanakkor az általa bérelt helyiségeket meg akarta vásárolni. Berecz állítása szerint a szerződéskötés érdekében 18 millió forint csúszópénz megfizetésére kötelezték közvetítőkön keresztül a VI. kerület döntéshozói. A Müárt-Press ügyvezetője azonban bevonta a rendőrséget, és a hamis eurókkal megtömött kenőpénzes táska átadása-átvétele idején lebuktatta a politikusok közvetítőit. K. Pétert, a vagyonkezelő igazgatóját őrizetbe is vették, azóta szabadlábon védekezik. Berecz Károly kihallgatása során azt vallotta, hogy a pénz végső címzettje Bajor Zoltán lett volna. Az SZDSZ-es alpolgármester mindezt tagadta, és úgy nyilatkozott, hogy az aljas rágalomért jogi úton tesz elégtételt.

Tény, hogy a nyomozók még nem hallgatták ki az ügyben. Ugyanakkor úgy tudni, hogy létezik egy hangfelvétel, amely egyértelműen bizonyítja a korrupciót. Mindenesetre az ügy végét meg sem várva Illés Zoltán Fidesz-képviselő már hivatalosan is bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP-frakció a képviselőtestület feloszlatását kezdeményezi, melyre nyílt levélben kérik Verók István MSZP-s polgármestert. A levél szerint „a kerületben olyan súlyos politikai, gazdasági és társadalmi válság alakult ki, amely más módon nem számolható fel”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában