Ország-világ

2008.02.27. 15:56

Megússza-e Michael Jackson?

Elárverezhetik Michael Jackson Neverland (Sohaország) nevű birtokát a jövő hónapban, ha az énekes nem fizeti ki a területre felvett 24 és fél millió dolláros ( több mint 4 milliárd forintos) kölcsönét.

Hegedűs V. Rita

Az ezer hektáros, Santa Barbara megyében található birtokot március 19-én árvereznék el: nemcsak a Neverlanden lévő házat, hanem a benne található összes bútort, szobrokat, sőt még a birtokon lévő vidámparkot is eladnák. A 49 éves Jackson valószínűleg belemegy az aukcióba, habár egyelőre az énekes hivatalosan még nem nyilatkozott az árverésről.
 
Jacko 1987-ben vette meg a birtokot, majd egy gyerekeknek szánt szórakoztatóközpontot alakított ki rajta, a nevet pedig a Pán Péter című történetből vette, ott ugyanis Sohaországban a gyerekek nem nőnek fel. 
Neverlanden nemcsak egy Tudor-korabeli kastély, hanem egy vidámpark és egy állatkert is van. A popsztár 2005 júniusa óta nem lakik a birtokon: akkor költözött el onnan, amikor felmentették a legutolsó gyermekmolesztálási vádak alól. Eddig ugyanis már kétszer vádolták meg  pedofíliával az énekest. Az első alkalommal, 1994-ben peren kívül megegyezett vádlójával, így az ügy nem került bíróság elé. A második alkalommal, 2005-ben az esküdtszék felmentette.

Michael Jackson a per óta próbálja újra felépíteni karrierjét, egyelőre kevés sikerrel. Két hete jelent meg minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albumának, a Thrillernek a jubileumi, a megjelenés 25. évét ünneplő újrakiadása. Az nálunk is kapható albumon nemcsak a Thriller összes eredeti dala van újrakeverve, hanem néhány számot ismét felénekelt olyan popsztárokkal, mint Akon, Fergie, vagy Will.I.Am.

A kilenc gyerek közül ő a hetedik. négy fivérével Jackson Five néven léptek fel. A lánytestvérei Rebbie és LaToya, valamint Janet Jackson is a popszakmában érvényesült.

Gyermeki: Michael Joseph Jackson Jr. (Prince néven ismert), Paris Michael Katherine Jackson, és Prince Michael Joseph Jackson II (Blanket néven ismert)

Számos plasztikai műtéten esett át. Bőre kifehéredését az énekes saját állítása szerint a vitiligo nevű betegség okozza. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában