Ország-világ

2008.02.07. 19:09

Polgári engedetlenséggel a több egészségügyi pénztár ellen

Több magánszemély csatlakozott ahhoz a társadalmi kezdeményezéshez, amelynek során 12 ezer forint megfizetésével a meglévő társadalombiztosítási jogviszonyukat szeretnék megvédeni.

BAMA

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke - aki maga is befizette a 12 ezer forintot - csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: levelet írtak Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, amelyben arról tájékoztatják a kormányfőt, hogy az aláírók nem értenek egyet az egészségbiztosítás privatizációjával, és azzal sem, hogy a költségvetés bevételeinek egyszeri növelése érdekében a kormány a majdani üzleti befektetőknek 12 ezer forintért akarja a biztosítottak rendszeres járulékbefizetéseit, személyes és egészségügyi adataikat eladni.

"Felhívjuk a figyelmét továbbá arra, hogy Ön és kormánya a mi járulékaink felett - a társadalmi egészségbiztosítási járulék speciális jellegénél fogva - nem rendelkezhet úgy, mintha az a sajátja lenne" - olvasható a kormányfőnek írt dokumentumban, amelyben felszólítják Gyurcsány Ferencet arra, hogy a 12 ezer forintos befizetés fejében intézkedjen arról, hogy a járulékokért cserébe a jövőbeni egészségügyi ellátást továbbra is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) vagy annak jogutódja intézze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában