Ország-világ

2008.02.20. 08:33

Rangos díj a magyar szívvédőknek

Világelsőként a magyar KontrollPontok országos hálózata nyerte el az International Chair on Cardiometabolic Risk, az egyik legrangosabb független akadémiai szervezet nemzetközi akkreditációját - írta a szerdai Világgazdaság.

BAMA

A KontrollPontok hálózat az egészségügy részeként is működő ellátórendszer, amely a lakosságot kiemelten sújtó szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozó hasi elhízás elleni fellépés miatt jött létre - olvasható a cikkben. A kutatások szerint a kövérség a vezető halálokok között kiemelt helyen szereplő szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati tényezője. Elsősorban a hasi elhízás veszélyes, mivel ez a zsírszövet aktív hormontermelő. Magyarországon összesen mintegy 4, 2 millió embert, a férfiak 51, a nők 56 százalékát fenyegetik ezek a kockázatok, így a szívinfarktus, szélütés és érelmeszesedés -  olvasható a szerdai Világgazdaságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában