Ország-világ

2008.02.23. 11:09

Szavatazatvásárlási kísérletek Nyírbátorban

Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség

mti

Nyomozást rendelt el a népszavazással kapcsolatos, Nyírbátor környéki voksvásárlásra utaló telefonok ügyében a rendőrség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A megyei főkapitányság népszavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelte el a nyomozást - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy hozzátette: egy politikus péntek este tett rendőrségi bejelentése szerint valaki a nevében telefonon keresett meg Nyírbátor környéki képviselőket, és olyan utalásokat tett, hogy szavazatokat vásárolna.

Péntek este Veres János pénzügyminiszter országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor tájékoztatta arról, hogy a nevében egy magántelefonszámról keresték meg a Nyírbátor környéki kisebbségi önkormányzati képviselőket, és olyan kérdéseket tettek fel nekik, amelyek "nem" voksok vásárlási szándékát sejtették.

A kampányfőnök szerint ilyen kérdés volt, hogy "mennyi nem voksot tudnának produkálni a népszavazáson", illetve "mennyibe kerülnének ezek a szavazatok".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában