Ország-világ

2008.02.18. 14:12

Újabb súlyos merénylet Afganisztánban: 35 civil halott

Újabb öngyilkos merényletet követtek el Afganisztánban. A hétfői támadás a nemzetközi katonai erők egyik kanadai konvoját érte. A támadásban 35 civil vesztette életét – adta hírül a kandahári hatóság.

BAMA

A pakisztáni határ közelében fekvő Szpin-Baldak város egyik forgalmas piacán egy robbanószerrel megrakott kocsit sofőrje robbantotta fel magát. A detonációnak a 35 halálos áldozaton kívül legkevesebb 27 polgári sérültje van, a kanadai katonák közül hárman sérültek meg könnyebben. Egy kanadai katonai jármű, több üzlet és magánautó is súlyosan megrongálódott.  – mondta Kandahár tartomány kormányzója. A kormányzó bejelentését a NATO hivatalosan még nem erősítette meg. A jelentések szerint több sérült állapota válságos, ezért várhatóan a halottak száma tovább növekedhet. Bár az afgán-pakisztáni határt a szomszédos országban zajló parlamenti választások miatt lezárták, számos sérültet a pakisztáni Csaman városba szállítottak kórházi kezelésre.

Az öngyilkos merényletet egy nappal a száznál is több halottat követelő kandahári robbantás után hajtották végre, amely a tálibok hatalmának 2001-es megdöntése óta a legvéresebb terrortámadás volt Afganisztánban. A londoni védelmi minisztérium hétfőn bejelentette, hogy egy brit katona életét vesztette s egy másik társa megsebesült egy előző napi afganisztáni támadásban. A gyalogos járőrrel robbantás végzett a dél-afganisztáni Hilmend tartományban. A brit hadsereg összesen 88 embert vesztett 2001 óta Afganisztánban.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában