Ország-világ

2008.03.27. 17:44

Fodor visszatér a ringbe

Fodor Gábor és Szent-Iványi István is visszatér az SZDSZ ügyvivői testületébe

BAMA

Fodor Gábor és Szent-Iványi István is visszatér az SZDSZ ügyvivői testületébe - tudta meg az MTI csütörtökön. A tagságát múlt pénteken felfüggesztő négy ügyvivő közül Béki Gabriella és John Emese már kedden jelezte visszatérését. A távirati irodának Fodor Gáborral nem sikerült beszélnie, de környezetéből megerősítették, hogy a politikus visszatér a testületbe.

Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő - akit telefonon sikerült utolérni - megerősítette az InfoRádió hírét és közölte, hogy újra ügyvivőként tevékenykedik a jövőben. Mint az MTI-nek elmondta, ezt hivatalosan nem jelentette be, de miután a keddi összevont ügyvivő testületi és frakcióülésen arról döntöttek, hogy kezdeményezik a rendkívüli küldöttgyűlés összehívását, okafogyottá vált mandátumának felfüggesztése.

Arra a kérdésre, hogy a várhatóan bekövetkező tisztújításon ringbe száll-e a pártelnöki posztért, annyit mondott, hogy a párt országos tanácsának április 5-i ülése után, ha látja, hogy milyen helyzet alakult ki és azt, hogy kik akarnak elindulni a választáson, dönt arról, hogy megméretteti-e magát. Múlt hét pénteken négy ügyvivő, Fodor Gábor, Szent-Iványi István, John Emese és Béki Gabriella függesztette fel ügyvivő testületi tagságát. Béki Gabriella és John Emese kedden nyilatkozott arról, hogy visszatér a testületbe.

Horn Gábor: a kormánynak nincs elég hitele

"A népszavazás következményeit magunkra nézve kötelezőnek kell tekintenünk: ezt megtettük" - nyilatkozta Horn Gábor a Hírextra internetes újságnak. "Másrészt tudomásul kell vennünk, hogy a reformokra a magyar társadalom még nem áll készen. Ennek több oka van, az egyik az, hogy nincs elég hitele a kormánynak és a kormányzó pártoknak jelenleg; a másik pedig, hogy az emberek valószínűleg jelentős része nem akar változást. Vagy nem így akarja a változásokat. Nekünk ezzel szembesülnünk kell, és ehhez kell igazítanunk a politikánkat, ezért érdemes elgondolkodni a változtatáson. De ez nem jelent feltétlenül személyi következményeket, bár jelenthet olyanokat is. Nem a kormányról, vagy csak részben arról mondták el a véleményüket az emberek. Ami miatt rólunk is szólhat a népszavazás, az a nagyon magas részvétel. Hiszen az nem meglepő, hogy egy olyan kérdésre, fizessünk-e 300 forintot vagy sem, ilyen arányban alakul a nemek és az igenek aránya. A meglepő a nagyon magas részvétel." - mondta a szabaddemokrata ügyvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában