Ország-világ

2008.03.04. 08:38

Jelentős többségben az igenek

Ha csak szerény mértékben is, de csökkent azok aránya, akik részt vennének a jövő vasárnapi referendumon

vgo

Ha csak szerény mértékben is, de csökkent azok aránya, akik részt vennének a jövő vasárnapi referendumon - legalábbis ezt mutatják a Medián legfrissebb adatai. Februárban - a korábbi 48 százalékkal szemben - a megkérdezettek 46 százaléka állította, hogy szavazni fog. Ennél is markánsabb változást mért a Századvég-Forsense: náluk a biztos részvételt ígérők aránya egy hónap alatt 64-ről 57 százalékra mérséklődött.

A Tárki vizsgálata szerint egy "most vasárnapi" parlamenti választáson jóval többen voksolnának, mint januárban. Az utóbbi hetekben valamelyest változott az egyes kérdésekre adandó válaszok megoszlása is: a biztos részvételt ígérők között nő a nemmel szavazók aránya. Ennek ellenére jelentős többségben vannak azok, akik igent mondanának a kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj eltörlésére is. A fizetős egészségügyi ellátást a válaszolók 65-70, a képzési hozzájárulást 61-63 százalék utasítaná el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában