Ország-világ

2008.04.04. 08:22

Feloszlatta magát a Magyarok Világszövetségének Zala megyei szervezete

Feloszlatta magát a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) Zala megyei szervezete: a tagok azért léptek ki a szövetségből, mert nem tudták elfogadni, hogy a szövetség Kárpát-medencei régióelnöksége tiltakozásuk ellenére múlt év novemberében leváltotta és kizárta soraiból Paál István volt megyei elnököt - jelentette be Hegedűs Ferenc volt megyei alelnök.

BAMA

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke közölte: az MVSZ Zala megyei szervezete nem oszlott fel, s már ki is jelölték a megyei szervezet új irányítóját. Hegedűs Ferenc szavai szerint az MVSZ Kárpát-medencei régióelnöksége a Zala megyei szervezethez írt levelében azzal indokolta döntését, hogy Paál István súlyos etikai vétséget követett el, mert az érintettek előzetes értesítése és megkérdezése nélkül  nyilvános vitát kezdeményezett a világszövetségben zajló belső vitákról. Paál István az MTI kérdésére elmondta: a szerinte békítő és jó szándékú figyelmeztetéseire köszönet helyett retorzió volt a válasz.

"A megyei szövetség és a világszövetség vezetése közti feszültség alapvető oka a megyei szervezet demokratikus működése, ami nem találkozott azzal az elismeréssel, ami elvárható lett volna" – mondta Paál István. Hozzátette: a szervezet volt tagjai a jövőben más egyesületi vagy szövetségi formában kívánják a korábban kitűzött célokat - a nemzeti, kulturális hagyományok ápolását, a történelmi múlt átörökítését - megvalósítani.

A Zala megyében történtek jól szemléltetik, hogy miért nem szabad megengedni, hogy a civil szervezetek életébe beavatkozzanak a politikai pártok - kommentálta a történteket az MTI-nek Patrubány Miklós, aki kijelentette: az MVSZ Zala megyei szervezete nem oszlott fel. A Magyarok Világszövetségének elnöke szerint a történtek mögött egyes parlamenti pártok állnak, amelyek közül - mint mondta - csak az MDF-et kívánja megnevezni.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában