Ország-világ

2008.06.12. 13:33

A BRFK lát lehetőséget a melegfelvonulás megrendezésére

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese lát esélyt arra, hogy mégis megrendezheti a Meleg Méltóság Menetét a Szvirávány Misszió Alapítvány július 5-én; a rendőrség - bár szerdán megtiltotta az alapítvány demonstrációjának megtartását - tovább tárgyal a megrendezés lehetőségeiről.

BAMA

Bodnár Zsolt ezredes csütörtökön sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: az alapítvánnyal egy hónapja egyeztetnek a felvonulás megrendezésének lehetőségéről, s az alapítvány utoljára június 10-én jelentette be a Deák tér - Andrássy út - Hősök tere útvonalra a vonulásos demonstrációját.

Mindkét fél számára elfogadható megoldást azonban nem tudta kidolgozni, ezért ezt a június 10-ei bejelentést - tekintettel a nehéz fővárosi közlekedésre - a jogszabályban meghatározott időn belül megtiltották.

Az egyeztetések azonban nem álltak le a szerdai határozat postázásával, s az ezredes tájékoztatása szerint csütörtökön is folytatódnak az egyeztetések. Megjegyezte: úgy tűnik, mindkét félben megvan a kompromisszumkészség ahhoz, hogy mégis meg lehessen tartani  a rendezvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában