Ország-világ

2008.06.16. 18:39

A csőd elmarad, a betegszállítás stabil – állítja a tárca

A betegszállítás finanszírozása stabil, pénzügyi okok nem veszélyeztetik az ellátás biztonságát

Sz. B.

A betegszállítás finanszírozása stabil, pénzügyi okok nem veszélyeztetik az ellátás biztonságát – közölte az Egészségügyi Minisztérium a Délmagyarország című napilapcikkére reagálva. A Csongrád megyei betegszállítást irányító cég vezetője a lapnak úgy nyilatkozott: a drasztikus üzemanyagár-emelkedés és a csökkenő állami kifizetés miatt őszre leáll és összeomlik a betegszállítási rendszer, ha a finanszírozásban nem lesz változás. Tanács Róbert szerint a szaktárca saját ígéretét is megszegte azzal, hogy a kialkudott 99 helyett 92 forintot fizettek a feladatok áprilisi teljesítéséért.

A szaktárca elismerte, az április havi teljesítményeknek megfelelő júniusi kifizetés – a több esetszám miatt – valóban csak 92,8 Ft/kilométer díjjal történt. Ám megnyugtatásul közölték, a következő hónapban ismét 100 forint/kilométer nagyságú összeget kapnak a szolgáltatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában