Ország-világ

2008.06.04. 08:20

Elhunyt Szántó János országgyűlési képviselő

Kedden meghalt Szántó János országgyűlési képviselő, Bicske polgármestere - tudatta az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja az MTI-vel.

MTI

A politikus hősiesen viselt, súlyos betegség következtében hunyt el - olvasható a frakció közleményében. Mint írják, Szántó János megbecsült tagja volt a szocialista képviselőcsoportnak, aki köztiszteletben álló embernek bizonyult.  Munkáját közlekedési szakpolitikusként, polgármesterként, megyéje, települése ügyeiben lelkiismeretesen eljáró képviselőként bal- és jobb oldalon egyaránt elismerték. Nem csak nézeteit, de erkölcsi hitvallását tekintve is igazi baloldali ember volt, akit egész pályáján a másokért érzett felelősség és tenni akarás, a közösség ügyeinek előmozdítása vezetett - emelik ki.

"Tiszteltük és barátként szerettük, aggodalommal kísértük végig a súlyos betegséggel folytatott bátor küzdelmét, amelyet az utolsó napokig nem adott fel. A betegágyból is számíthattunk munkájára, véleményére és támogatására" - idézte fel a közlemény.  A szocialista frakció Szántó Jánost saját halottjának tekinti. Az elhunyt politikust családjával együtt gyászolják, emlékét őrizni, munkáját folytatni fogják - jelentette be az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja.

Szántó János a Somogy megyei Szöllösgyörkön született 1949. szeptember 6-án. A Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett gépészmérnöki diplomát 1972-ben. Csaknem három évtizedet dolgozott a gépipar, illetve a reálszféra területén. Volt üzemvezető, fejlesztési főmérnök, illetve a vasúti járműgyár igazgatója. A MÁV Rt. Felügyelő Bizottságának 2002 óta volt a tagja.  2002. október 20-tól Bicske polgármesterként dolgozott. 2002 óta vezette a ZSÁMERT Területfejlesztési Társulást, 2004 júniusától pedig a Vértes Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulást. A 2006-os országgyűlési választásokon a Fejér megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól volt a gazdasági és informatikai bizottság tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában