Ország-világ

2008.06.07. 14:51

Gubás Gabi csigalány lett

Gubás Gabi legfontosabb szerepe most az anyaság. Attila, a színésznő egyéves kisfia is örült azonban legújabb munkájának, a Csigalétra című meselemezének.

Fábos Erika

„Pálfy Zsolt története, tanulságos kis mese egy kalandos utazásról, melynek során a kis Csigalány és a Létrafiú összebarátkozik. Azért indulnak útnak, hogy megtalálják a királyfit, de az út végére kiderül, hogy sosem a cél a fontos, hanem az út maga. A szerző és szereplő társam, Pálfy Zsolt néhány hónappal ezelőtt eljött megnézni az Anconai szerelmesek című előadást, majd azt követően megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem egy meselemezen közreműködni. Elolvastam a könyvet, meghallgattam a dalokat és nagyon tetszettek. Tudtam azonban, hogy ki kell kérnem egy valóban pártatlan szakvéleményt. Ki máshoz fordulhattam volna meseügyben, mint Attilához, a kisfiamhoz" – meséli Gubás Gabi.

Az egyéves Attila kikerekedett szemekkel hallgatta végig a történetet, úgyhogy eldőlt: Gubás Gabi mesés munkába kezd. Ez a meselemez volt az első ilyen feladata, igaz színpadon már szerepelt mesében.

„Nagyon szeretek gyerekeknek játszani – mondta Gubás Gabi. –  Sokkal nehezebb lekötni a figyelmüket és nagyon kell dolgozni azért, hogy odafigyeljenek arra, ami a színpadon történik. Szóval mindig örültem, ha gyerekdarabban szerepelhettem és a meséket is nagyon szerettem egész életemben."

Gubás Gabi

1974 április 7-én született Budapesten 1992- 1996 Színház- és Filmművészeti Főiskola 1996- 2003 A Radnóti Színház társulatának tagja 2004- Kaposvári Csiky Gergely Színház Hobbi: rajzolás, nyelvtanulás

A Csigalétra ezért is szerzett kivételes örömet a színésznőnek. Gabi gyerekkorának ugyanis meghatározó élményei voltak a kaposvári Csiky Gergely Színház gyerekelőadásai, amelyeknek állandó főszereplője Pogány Judit volt. Régi vágya volt tehát, hogy Pogány Judittal közös meseanyagon dolgozhasson, és most ez teljesült.

„Először a főiskolai vizsgaelőadásunkban dolgozhattam együtt Judittal, nemrégiben pedig Schwechtje Mihály legújabb kisjátékfilmjében forgattunk együtt. Juditban nem csupán egy fantasztikus színésznőt, hanem egy csodálatos embert is megismertem, nagyon boldog vagyok, hogy elvállalta a Csigalétra mesélői szerepét."

Gubás Gabi azt mondja, amióta édesanya, méginkább fontosak számára a mesék. A kisfia ugyanis imádja, ha mesél, vagy énekel neki. „Óriási élmény édesanyának lenni. Amióta Attila megszületett máshová kerültek a hangsúlyok az életemben. A párommal, a másik Attilámmal, szinte naponta beszélünk róla, hogy mennyire fantasztikus érzés, hogy van egy kis lény az életünkben, aki hozzánk tartozik. A munka éppen ezért eddig nem is foglalkoztatott. Csak a kisfiamra akartam és tudtam koncentrálni. A Játékszínben csak nemrég vettem vissza egy szerepet, az viszont, hogy mikor térek vissza ismét a színpadra teljes erőbedobással, még a jövő zenéje."

Fábos Erika Gubás Gabi 1974 április 7-én született Budapesten

1992- 1996 Színház- és Filmművészeti Főiskola

1996- 2003 A Radnóti Színház társulatának tagja

2004- Kaposvári Csiky Gergely Színház

Hobbi: rajzolás, nyelvtanulás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában