Ország-világ

2008.06.04. 16:50

Hat már az adószigor: közel 100 milliárd többletbevétel

A feketegazdaság fehéredése nyomán 2007-ben 80-100 milliárd forint többletbevétel folyt be a költségvetésbe - mondta Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke szerdán, a kormányszóvivői tájékoztatón.

BAMA

Társadalombiztosítási jogviszonnyal korábban közel félmillió állampolgár nem rendelkezett, ebben az évben 3.600 munkaadóhoz illetve 109 ezer magánszemélyhez fordult az APEH annak érdekében, hogy tisztázza biztosítási viszonyát - közölte egy kérdésre Szikora János. Az APEH elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon kötelező egészségbiztosítást kötni, tehát a "majd én fizetek az orvosnak" magyarázat elfogadhatatlan.

A külföldön vásárolt és külföldi rendszámmal működő személygépkocsiknál, amelyek döntő része szlovák, a regisztrációs adóval kapcsolatban fokozott ellenőrzést végez a szlovák hatóságokkal együttműködve a Vám- és Pénzügyőrséggel (VP) - közölte Nagy János országos parancsnok.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában