Ország-világ

2008.06.04. 17:16

Kóka szerint egyeztettek, Juhász szerint nem

Elkezdődtek az egyeztetések az MSZP és az SZDSZ között egy lehetséges adócsökkentés ügyében – legalábbis így értesült az MTI a liberális párthoz közel álló forrásokból. A távirati iroda információi szerint az egyeztetések szakmai és politikai szinten is folynak.

V.M.

A szombati elnökválasztásra készülő Kóka János pártelnök kedden jelentette be, hogy a szabad demokraták hároméves, ezermilliárd forintos adócsökkentési programot készítettek. Terveik szerint 2009-re a GDP 2 százalékával, mintegy 500 milliárd forinttal, 2010-re és 2011-re pedig a GDP 1-1 százalékéval, 250-250 milliárd forinttal kellene csökkenteni az adószintet. Az SZDSZ 2009-re javasolja a 20 százalékos egykulcsos adó bevezetését, amelyet 2010-re 19, 2011-re pedig 18 százalékra kellene csökkenteni.

„Nem folynak egyeztetések adóügyben az MSZP és az SZDSZ között” – cáfolt Juhász Ferenc. Az MSZP elnökhelyettese arról sem tud, hogy a nyáron egyeztetne a két párt ebben a kérdésben. Ugyanakkor szerinte ha a szocialista párt azt szeretné, hogy legyen a következő évre költségvetés, akkor adóügyekben előbb-utóbb mindenképpen tárgyalni kell az egykori koalíciós partnerrel. Juhász azonban inkább adóegyszerűsítésről és nem csökkentésről egyeztetne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában