Ország-világ

2008.06.04. 11:32

Nem folynak egyeztetések adóügyben

Nem folynak egyeztetések adóügyben az MSZP és az SZDSZ között - mondta Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese szerdán az MTI érdeklődésére.

MTI

Az MTI kedden a liberális párthoz közel álló forrásokból úgy értesült, elkezdődtek az egyeztetések az MSZP és az SZDSZ között egy lehetséges adócsökkentés ügyében. A távirati iroda információi szerint az egyeztetések szakmai és politikai szinten is folynak. Juhász Ferenc azt mondta, nincs tudomása a két párt között folyó hivatalos egyeztetésről. Kérdésre válaszolva az elnökhelyettes közölte: nem tud arról, hogy a nyáron egyeztetne a két párt ebben a kérdésben, de "ha a szocialista párt azt szeretné, hogy legyen a következő évre költségvetés, akkor adóügyekben szót kell váltani egymással".

Hozzátette: ebben a kérdésben a jövő évre vonatkozó vágyakat lehet csak megfogalmazni, amíg nem tudják, mekkora a mozgástér. Juhász Ferenc szerint adóegyszerűsítés egészen bizonyosan elképzelhető. Kóka János pártelnök kedden jelentette be, hogy a szabad demokraták hároméves, ezermilliárd forintos adócsökkentési programot készítettek. Veres János pénzügyminiszter korábban arról beszélt, hogy június 30-ig dől el, mekkora lesz a mozgástere a kormánynak adóügyben.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában