Ország-világ

2008.06.12. 13:40

Szili: készülünk a 2011-es magyar elnökségére

Az Európai Unió 2011-es magyar elnökségére készülve már létrehoztunk egy csoportot, amelynek feladata, hogy biztosítsa azt a konszenzust, ami a magyar elnökség sikerének záloga - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Balatonfüreden, a háromnapos Magyar Jogászgyűlés megnyitóján.

MTI

A 2010-es év a választások éve lesz Magyarországon, s mindenki abban érdekelt, hogy a felkészülés során olyan megállapodások szülessenek, amelyeket - bárki kerül 2011-ben abban a helyzetbe, hogy végigmenedzselheti az uniós elnökséget - sikerre lehet vinni - hangsúlyozta a házelnök az Európai Unió és a magyar jogállam jelenkori helyzete, jövője című előadásában.

Örömmel vennénk, ha a magyar elnökség alatt a prioritások közé kerülne a fenntartható fejlődés kérdése, de 2011-ben már fontos lesz a 2014-2021. közötti uniós költségvetésre való készülés is – mondta Szili Katalin. Hozzátette: "én nagyon fontosnak tartanám, ha Magyarország felvállalná az európai kisebbségpolitika kérdéseit is".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában