Ország-világ

2008.09.09. 08:26

Az MSZP borsodi elnöke szerint nem indokolt a rendkívüli kongresszus

Az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének elnöke szerint egyáltalán nem biztos, hogy szeptember 27-én rendkívüli kongresszust tart majd a szocialista párt – írta hétfőn az Észak-Magyarország című megyei napilap internetes kiadása.

mti

A Borsod Online-nak nyilatkozó Szabó György megyei elnök úgy fogalmazott: „egyáltalán nem biztos, hogy lesz rendkívüli kongresszus, mert nem indokolt, nem látják értelmét, nem igénylik”. „A legutóbbi pártkongresszus és pártértekezlet világos felhatalmazást adott Gyurcsány Ferencnek” – folytatta a megyei elnök, aki szerint „vannak még tárgyalási lehetőségeink, mármint az SZDSZ-szel, és amíg ezek fennállnak, nincs új helyzet”.

Szabó György úgy vélte, hogy az MSZP elnökségének többsége nem támogatja majd a rendkívüli kongresszus összehívását. Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke hétfőn a szocialista párt parlamenti frakciójának politikai évadnyitó ülésén jelentette be, hogy az MSZP rendkívüli kongresszusának szeptember 27-re történő  összehívását kezdeményezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában