Ország-világ

2008.09.10. 11:16

Csalásra módosítják a vádat a Vertical Invest ügyben

Csalásra fog módosulni a vád a Vertical Invest Ingatlan Befektető Szövetkezet ügyében – jelentette be az ügyész a büntetőper szerdai tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon.

mti

Jelenleg több százmilliós hűtlen kezeléssel és más vagyon elleni bűncselekményekkel vádolják Klivinyi Zoltánt és nyolc társát, akik viszont tagadják bűnösségüket.

A szövetkezetnek a vád szerint 2003-ban mintegy 1500 tagja volt, akik hozzávetőleg másfél milliárd forintot fizettek be a piacinál magasabb kamat reményében, ám nagyobb részük nem kapta vissza a pénzét.

Az elsőrendű vádlott, a szövetkezet egykori vezetője középfokú óvónői szakképesítéssel rendelkezik, korábban a harmadrendű Klivinyi Zoltán érdekeltségébe tartozó Penthouse magazin támogatásával megrendezett szépségverseny helyezettje volt.

A vádlott korábbi vallomása szerint Klivinyi kínálta fel neki a szövetkezet vezetői posztját havi 300 ezer forintért. Az elsőrendű vádlott a cég napi munkájában nem vett részt, ügyfelekkel nem tárgyalt, pénzt nem kezelt.

A tavaly decemberben kezdődött büntetőper következő, október 20-i tárgyalásán lezárulhat a bizonyítási eljárás, és megkezdődhetnek a perbeszédek, a rákövetkező tárgyaláson pedig elsőfokú ítéletet hirdethet a Fővárosi Bíróság a Vertical Invest ügyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában