Ország-világ

2008.09.02. 14:22

Gyurcsány-program: Szekeres bizakodó

Gyurcsány Ferenc javaslata alapja lehet az adótörvényeknek és a költségvetésnek – mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. A politikus szerint a kormány többséget szerez majd a jövő évi adókról és büdzséről szóló törvényjavaslatokhoz a parlamentben.

mti

„Gyurcsány Ferenc olyan javaslatot tett az adótörvényről, amely képes megváltoztatni a terhelést, és képes a gazdaság növekedését előidézni, miközben nem rak szociális terheket az állampolgárokra – hangsúlyozta Szekeres. – Azzal számolok, hogy többséget tudunk teremteni a parlamentben. Olyan programot kell készíteni, amivel mások támogatását is meg tudjuk szerezni – válaszolt arra a kérdésre, hogy számol-e az SZDSZ-es, MDF-es vagy fideszes támogatással az adótörvények és a költségvetés megszavazásakor. – A szakértői kormány kérdését is az dönti el, hogy az Országgyűlésben a mai kormány többséggel bír-e.”

Szekeres megerősítette: indulni fog valamelyik tisztségért a szocialista párt idei tisztújításán, azt azonban nem árulta el, milyen pozícióért száll versenybe.

a költségvetésnek – mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese.

A politikus szerint a kormány többséget szerez majd a jövő évi adókról és büdzséről szóló törvényjavaslatokhoz a parlamentben. mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában