Ország-világ

2008.09.24. 12:02

Hajnal – Dortmund: szakítás?

Elképzelhető, hogy távozik német klubjától a magyar válogatott középpályása, Hajnal Tamás. Német lapértesülések szerint a játékos és a Borussia Dortmund között megromlott a viszony. A magyar légiós ugyanis nem saját posztján játszik Jürgen Klopp vezetőedző regnálása óta.

BAMA

Hajnal Tamás előző csapata, a Karlsruhe színeiben támadó középpályást, karmestert játszott, Dortmundban viszont a megváltozott játékrendszer miatt más poszton kell helytállnia – írja a pepsifoci.hu.  Ugyan most is a középpálya közepén számít játékára a szakvezetés, azonban jóval többet kell a védekezéssel foglalkoznia, ez pedig a Bild szerint nem nagyon ízlik sem a légiósnak, sem tanácsadóinak.

A német lap információi szerint a színfalak mögött javában megy a szócsata a két fél között, Hajnal képviselője, a korábbi kiváló játékos, a belga Marc Wilmots már távozással fenyegetőzik: „Tamás azért igazolt ide, mert megígérték neki, hogy klasszikus tízest játszhat. Ehhez képest védekeznie kell. A maga 168 centijével nem arra termett, hogy fejpárbajokat vívjon, és csússzon-másszon, labdát szerezzen. Ha ezen nem sikerül változtatni, a klubnak meg kell gondolnia, nem jobb-e, ha elengedi” – nyilatkozta Wilmots. Szerda este a pályán lesz feladata a BVB-nek, hiszen a Német Kupában a Hertha látogat Dortmundba. Az előzetesen megadott összeállításban helyet kapott Hajnal, így feltételezhető, az imént említett nézeteltérés ellenére azért komolyan számolnak vele a sárga-feketéknél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában