Ország-világ

2008.09.25. 17:01

Kiszorították a prostikat Miskolcról?

Befejeződött a prostitúció kiszorítására indított akció Miskolcon – közölte a rendőrség.

mti

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: a miskolci rendőrkapitányság egy hónapig tartó ellenőrzése során sikerült kiszorítani a prostituáltakat a város védett övezeteiből. A fokozott ellenőrzés augusztus 25-től indult.

A szerdán lezárult akcióban jelentős szerephez jutottak a kép- és hangrögzítő berendezéssel ellátott szolgálati járművek, amelyek „fürkészve járták Miskolc védett közterületeit”. A berendezések minden prostitúciós jogsértést dokumentáltak, s nemcsak azokat, akik a testüket árulták, hanem azokat is, akik vevők voltak ezekre az ajánlatokra. A program nem fejeződik be, csak némiképp átalakul. Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban szintén kamerával felszerelt, de megkülönböztető jelzéssel el nem látott szolgálati járművek (civil autók) cirkálnak majd a városban.

Az ellenőrzés statisztikai eredményéről az illetékes azt mondta: a rendőrök 162 embert igazoltattak, 26-ot állítottak elő, négy körözött személyt kerítettek kézre, nyolc embert vettek szabálysértési őrizetbe, és 41 fővel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában