Ország-világ

2008.09.09. 10:22

Lendvai nem akar pszichológiai nyomást az SZDSZ-es képviselőkre

Ha nem sikerül megegyezni az SZDSZ-szel, akkor külső támogatást kell szerezni, ezen keresztül pedig parlamenti szavazatokat a költségvetés megszavazásához – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában – idézi a távirati irodát az MTV.

VGO - MTI

Ha az SZDSZ az új helyzetben még mindig azt mondja, hogy nem beszél a programról, akkor kell „máshogy” támogatást szerezni – jelentette ki a frakcióvezető. „Ha az SZDSZ úgy látja, hogy a költségvetés el nem fogadása a legjobb az országnak (...) és a legjobb nekik, akkor ezt fogják tenni”.
Elmondása szerint a többi párt képviselőit a saját szavazóik tudják meggyőzni arról, hogy támogassák a programot. „Ezt elvileg bármelyik képviselőtől remélhetjük (...) különböző valószínűséggel, hogy hol ül” – mondta Lendvai Ildikó, hozzátéve: nem akarnak pszichológiai nyomás alá helyezni SZDSZ-es képviselőket. Ha nem mennek át az adótörvények és a költségvetés, az Lendvai Ildikó szerint több hónapos leállást jelent majd a magyar gazdaságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában