Ország-világ

2008.09.09. 15:03

Megalakult a külügyi műhely

Több hónapos előkészítés után megalakult az MSZP új szakmai fóruma, a külügyi műhely; a grémium tagja Benedikty Béla újságíró, Pintér István ügyvéd, az MSZP nemzetbiztonsági munkacsoport vezetője és Suha György nagykövet, főiskolai tanár – közölte a csoport kedden az MTI-vel.

BAMA

Az MSZP új szakmai fóruma Budapesten tartotta első munkaértekezletét, amelyen megválasztották az operatív működéshez szükséges tisztségviselőket – szerepel a közleményben. A számos aktív diplomatát és külügyekhez értő szakértőt tömörítő kezdeményezés nyitott szellemi műhelyként határozta meg önmagát. A külügyi műhelyt formálisan az MSZP 11. kerületi alapszervezete fogadta be. Mint írták, a szakmapolitikai csoport alapítói a nyugat-európai „think-tank”-ek működéséhez hasonlóan, ajánlásokkal kívánják segíteni a kormányzat külügyi tevékenységét, egyúttal erősíteni a külkapcsolati sikerek belpolitikai hasznosítását.

A csoport szakértői elsősorban a tárca működésére vonatkozóan készítenek kritikai elemzéseket és javaslatokat. Mint olvasható, a munkaprogramban kiemelt figyelmet fordítanak a magyar gazdaságdiplomácia taktikai kérdéseire és az aktuális külpolitikai események hazai hatásainak vizsgálatára. A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában írt a külügyi műhely megalakulásáról. A cikk szerint aktív nagykövetek, nemzetközi jogászok, újságírók, gazdasági és sportdiplomáciai szakértők, párttagok és párton kívüliek a műhely tagjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában