Ország-világ

2008.09.22. 08:10

Tarolt a John Adams az Emmyn

A Magyarországon nemrégiben indult Reklámőrültek és a 30 Rock című tévésorozat kapta az Emmy-díjat Los Angelesben. Idén 60. alkalommal adták át a televíziós műfaj Oscarjaként is emlegetett elismerést. A legjobb színésznek járó díjat többek között Glenn Close és Alec Baldwin vehette át.

Magyar Rádió

Hatvanadik alkalommal rendezték meg Hollywoodban az Emmy-gálát; amelynek során tévésorozatokat, különböző tévés műsorokat díjaznak, illetve alkotóikat jutalmazzák. Varieté-díj, minisorozatok díja, valóságshow-k díja, a legjobb férfi és női főszereplők és mellékszereplők, a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés – ezekben a kategóriákban osztottak díjakat. S hát persze a legjobb tévéfilmet is jutalmazták.

Rekordszámú díjat – összesen 13 Emmyt – gyűjtött be a John Adams című történelmi filmsorozat, amely az HBO programja vol, és John Adams amerikai elnökről szólt. A legjobb drámának járó díjat az Őrült férfiak című műnek ítélték, Glenn Close-t a legjobb színésznőként, Alec Baldwint pedig a legjobb férfi színészként díjazták, és Emmy-díjjal ismertek el olyan, az Egyesült Államokban nagysikerű tévés show-műsorokat, mint például a Colbert Report vagy a Daily Show.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában