Ország-világ

2008.09.30. 15:32

Tízmilliós cigarettafogás

Tízmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le a pénzügyőrök az elmúlt hét végén.

VGO

Csepelen egy kerékpárost ellenőriztek, akinek a hátizsákjából és a kerékpárra akasztott táskájából 650 csomag különféle – ukrán és olasz zárjegyes, illetve adójegy nélküli – cigaretta került elő. A pénzügyőrök azt a házat is ellenőrizték, amelyet a biciklis éppen elhagyott, itt további – csaknem 1800 csomag – dohányterméket találtak. A kerékpáros a cigarettát magáénak vallotta, azonban származását, eredetét nem tudta igazolni.

Tata térségében egy magyar rendszámú Fiatot ellenőriztek a vám- és pénzügyőrség munkatársai. Az utasfülkében, a csomagtartóban, illetve a pótkerék helyén összesen csaknem 7500 csomag Memphis márkájú, koszovói zárjegyes cigarettát találtak. Jánossomorja közelében egy Audi A6-os személygépkocsiban szintén koszovói zárjegyes cigaretta volt, több mint 7500 csomag. Ezt a sofőr nem ismerte el magáénak. A gyanús eredetű cigarettaszállítmányokat, valamint a két érintett autót lefoglalták, a három férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Az ügyben kiszabható jövedéki bírság összesen több mint 6 millió forint lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában