Ország-világ

2008.09.12. 11:31

Újra Magyarországon az Aida

A Budapeti Fővárosi Nagycirkusz ad otthont szombaton 19 órától Tim Rice és Elton John Grammy-díjat is nyert nagy sikerű darabjának, az Aidának. A szerelemmel átszőtt, örök szerelmi történetet hazánkban Szurdi Miklós és Szomor György vitte színpadra, amelyben a Megasztárból megismert Oláh Ibolya főszerepet kapott. A kiváló hangú énekesnő ezúttal nemcsak hangjáról, hanem színészi tehetségéről is tanúbizonyságot tett.

V. H.

A régi egyiptomi időkben járunk, amikor még fáraók uralkodnak, papok döntenek háború és béke kérdésében. A legyőzöttekre halál vagy rabszolgaság vár. Aida, a gyönyörű núbiai hercegnő egy háború során fogságba esik, s ott a fáraó lányának rabszolganője lesz.
Ám az, hogy királyi család tagja, mindenki számára ismeretlen marad, titkát egy rabszolganő őrzi. Legendás hírű szépsége elvarázsolja Radamest, az egyiptomi seregek vezérét, s a fiatalok nyomban egymásba szeretnek.
A hadvezér és a rabszolgalány titokban akarja tartani szerelmét.

Főbb szerepekben: Aida (Oláh Ibolya, Debreczeni Márta) Amneris (Fésűs Nelly) Zoser (Kálloy Molnár Péter, Gerner Csaba) Radames (Szomor György)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában