Ország-világ

2008.10.31. 16:53

Fidesz: a kormány hagyja abba a nyugdíjasok félrevezetését!

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a nyugdíjasok félrevezetését, ne hárítsa át az idősekre a saját hibájából keletkezett terheket

BAMA

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a nyugdíjasok félrevezetését, ne hárítsa át az idősekre a saját hibájából keletkezett terheket, illetve ne akarja felelőtlen gazdaságpolitikája miatt a felelősséget tovább hárítani; Iván László, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatót. A kormányszóvivő közleményben reagált; mint írta, a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatos javaslatoknál arra törekedtek, hogy azok a lehető legkevesebb nyugdíjast érintsék.

Iván László úgy vélekedett, hogy a pénzügyi válság miatt igénybe vett pénzügyi mentőcsomag súlyos helyzetet eredményez Magyarországon, és ez az idősekre fokozottan igaz. Megfogalmazása szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a kormány brutális támadást intézett az idős emberek ellen, lépéseivel felborította a szociális egyensúlyt.

Az ellenzéki képviselő kitért arra, hogy Gyurcsány Ferenc október 17-én még arról beszélt, a kormány megvédi a 13. havi nyugdíjakat. Hozzátette: mostanra kiderült, hogy a kormányfő már akkor tudta, milyen feltételekkel fog járni a pénzügyi mentőcsomag, és hogy szükség lesz a nyugdíjak befagyasztására, a 13. havi nyugdíj megkurtítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában