Ország-világ

2008.10.06. 16:39

Harmincezres futballstadion 2010-re

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tervei szerint 2010-re felépíti a sportág új hazai központját, a 30 ezer néző befogadására alkalmas Magyar Nemzeti Labdarúgó Arénát a jelenleg állami kezelésben lévő, 6,6 hektáros Fehér úti telken.

mti

Elbert Gábor, az MLSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: a tervek elkészültek, az építkezés költsége 11,5 milliárd forint lesz, amit teljes egészében a szövetség áll.

– Az MLSZ korábban a Puskás Ferenc Stadionban gondolkodott, ám az IMG sportmarketing cég üzleti elemzése alapján az ottani beruházás sohasem térülne meg. Budapesten egy 30 ezres stadiont lehet gazdaságosan működtetni. A tervek elkészültek és csodálatosak lettek – mondta a korábbi sportszakállamtitkár, aki szeptember 1-jétől látja el a főtitkári teendőket. – Most a kormányra várunk, hogy rábólintson a Fehér úti telek átengedésére. Minden lehetőség érdekel minket, a lényeg, hogy megkapjuk a területet. Kedvező válasz esetén azonnal megkezdjük az engedélyeztetési eljárást. A stadiont 2010-re szeretnénk felépíteni. Az arénában 31 200 néző foglalhat majd helyet, de egy esetleges Eb rendezésére 45 ezresre lesz kibővíthető.

A stadion a tervek szerint a magyar labdarúgás központja lesz, 34 üzleti páholy (10 plusz 10 személyes), 1200 üzleti és 200 VIP-szék lesz benne.
A létesítményben egy futballmúzeum is működne, és 12 üzlet hasznosítására nyílik lehetőség. A nemzeti aréna kimondottan labdarúgó stadionnak készülne, melyben a nézőtér minden egyes ülőhelye fedett, s valamennyi székből a pálya minden négyzetmétere belátható.
A létesítmény alkalmas lenne sportesemények megrendezésére, koncertekre, céges találkozók lebonyolítására. Az épületben ezer négyzetméternyi iroda hasznosítható. A befektetés húsz év alatt térülhet meg szakszerű üzemeltetés mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában