Ország-világ

2008.10.28. 15:23

Magyarok vezette torinói dizájnkiállítás és konferencia a dizájnfővárosban

Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország. Hat ország, akik november 6. és 13. között a torinói Artintown Galériában együtt mutatják be nemzeti dizájn-ikonjaikat az International Design Casa programsorozat keretein belül. Ezzel egy időben egy szakmai konferencia is fűszerezi a dizájnfőváros életét.

BAMA

Az egy hétig tartó International Design Casa programsorozat kiállítói között önálló kiállítással, azaz önálló Design Casa-val szerepel Dél-Korea, Franciaország, Japán és Szingapúr mellett a Magyarország vezette Design Casa, ahol Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és hazánk állít ki. A hat országot érintő szervezési teendők Várhelyi Judit, a Magyar Formatervezési Tanács Irodájának főtanácsosa kezében folynak össze.

Az országok dizájn-ikonjai közül néhány eredetiben is megtekinthető lesz a kiállításon, de a falra és padlóra festett másaik átszövik majd az egész kiállító teret. A tárgyak mellett az érintett országok legkiemelkedőbb animációi is láthatók lesznek a torinói galériában. Nem véletlen az animáció hangsúlyozása: egyrészt ez az, ami a vizualitásra építve széles közönség számára befogadható, másrészt a projektben részt vevő országok tradicionálisan nagyon erős és színvonalas animációkkal rukkolnak elő.

Magyarországot öt ikonikus tárgy képviseli a Design Casa-n, melynek grafikai munkáit Szabó Levente készítette. A magyar formatervezők által megálmodott alkotásokat ábrázoló fal- és padlófreskók a közelmúlt és a jelen dizájn-tárgyait jelenítik meg. Hazánkat a Wassily szék, a Rubik-kocka, Magyar Formatervezési Díjas hangfal, repülőgép és egy tojástartó szimbolizálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában