Ország-világ

2009.01.06. 12:28

Kétszázezer forintért gyilkoltak meg egy nénit

Nyereségvágyból elkövetett emberölés, illetve bűnsegédlet miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség négy férfi ellen

BAMA

A vád szerint az első- és másodrendű vádlottak 2008 áprilisában Somogyzsitfán brutális módon meggyilkoltak egy idős asszonyt, két társukat lopással vádolják - közölte a főügyészség az MTI-vel hétfőn.

Fekete Róbert, a főügyészség szóvivőjének közleménye szerint a négy vádlott egyike házalóként járta a falvakat, paplanokat kínált eladásra. Eközben jutott tudomására, hogy az egyedülálló, idős somogyzsitfai asszony jó anyagi körülmények között él, feltehetően készpénzt is tart otthon.

Hamis ürüggyel telefonon elcsalta otthonról az asszonyt, ám távollétében mégsem volt bátorsága bemenni a házba, hogy megszerezze a pénzét és egyéb értékeit. A férfi néhány hónap múlva két ismerősének elmesélte a történteket, akik egy harmadik emberrel közösen elhatározták, hogy kirabolják az asszonyt.

A három férfi múlt év április közepén, késő este ért a faluba, s mivel a kiszemelt házban sötét volt, azt gondolták, nincs otthon a tulajdonos, ezért ketten bementek és a konyhában elkezdtek kutatni. Az idős asszony felébredt a zajra, kiabálni kezdett, mire a két férfi egy öt centiméter széles ragasztószalaggal hátul összekötözte a kezét-lábát, majd a ragasztószalagot szorosan rátekerték a sértett nyakára és a szájára is. Ezután ismét kutatni kezdtek és találtak is mintegy 180-200 ezer forintot.

A konyha kövén fekvő asszony fejére ágyneműt, párnákat, takarókat dobáltak, és ott hagyták. Az idős nő halálát fulladás okozta.

A vádlottak közül a két elkövetőt nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, a másik kettőt - egyikük autóval vitte és hozta az első- és másodrendű vádlottakat, a másik az ötletadó házaló - bűnsegédként, lopás vétségével vádolja a főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában