Ország-világ

2009.01.20. 15:56

Macbecks: Beckhamékből musical lett

David és Victoria Beckham nem kerülhette el sorsát: musicalt írtak életükből. Dublinban január 14-én mutatták be a Macbecks című, ír zenei háttérrel készült darabot, melynek ihletője a Macbeth című dráma volt.

BAMA

A musical szereplő valamennyien jól ismertek: Beckhamék mellett Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője, Sven-Göran Erikkson volt angol szövetségi kapitány, a játékos Wayne Rooney és Rebecca Loos, Beckham személyi titkárnője – olvasható a hirado.hu portálon.

A történet a XVII. század elején, Erzsébet királynő korában játszódik, amikor már létezett egyfajta kezdeménye a futballnak Angliában és a pályákon kopasz, csúnya, ikszlábú, fogatlan játékosok rohangáltak. Shakespeare után szabadon megjelennek a Fűszer-Boszorkányok (Spice Witches), akik közül Poshoria, azaz Victoria elhatározza, hogy fekete mágiával megalkotja a tökéletes futballistát, MacBeckset. Elbűvöli a játékost és tündérmesébe illő kapcsolat szövődik egy boszorkány (énekes) és egy szépséges, csodás jobb lábbal rendelkező középpályás között, bár ez utóbbi nemigen tud 4-5 értelmes szónál többet összefűzni.

 A tragédia azonban ott lebeg felettük. SAlex, a szigorú, atyáskodó edző személyében, akinek egyáltalán nem tetszik, hogy Poshoria egyfajta cirkuszi attrakcióvá, szexgéppé alakítja játékosát. Itt a szerzők beledolgozták azt a hírhedt esetet, amikor 2003 februárjában az Arsenal ellen az Old Traffordban elveszett Angol Kupa-mérkőzés után a Manchester United öltözőjében elszabadult a pokol. Sir Alex berontott a zuhanyozóba és egy stoplis cipőt vágott hozzá Beckham fejéhez, amitől a sztárnak felrepedt a szemhéja, több öltéssel kellett összevarrni.
A darabban, akárcsak a valóságban, Spanyolországba vezet a pár útja, ahol Lord Macbecks kínlódik Cervantes nyelvével, de azért nyer egy bajnokságot a Real Madriddal, miközben mély barátságba keveredik egy bizonyos Rebeccával. Ő természetesen Rebecca Loos, aki állítása szerint forró románcot élt át a mintaférjnek tartott szupersztárral. De itt sincsen maradásuk, irány az Újvilág, ahol ugyan David egy másodrangú csapatba kerül, de Poshoria egy rapper segítségével megpróbálja újraindítani énekesi karrierjét.

Akár Shakespeare darabjában, Lady Macbecks alvajáróként bolyong az éjszakában, de nem gyötrik látomások és főleg nem akarja mindenáron tisztára mosni vértől szennyezett kezét. Inkább lelkiismerete vár megtisztulásra és elgondolkodhat azon, hogyan csinált egy ígéretes futballistából száműzöttet, divatprófétát és világmárkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában