Ország-világ

2009.03.10. 10:14

Itt az idő a felvásárlásra a Magyar Telekom vezére szerint

VGO

A legnagyobb hazai távközlési csoport vezetője szerint azonban több kitörési pont is segítheti a kedvezőtlen üzleti trendek megfordítását. Jó lehetőségeket lát a további akvizíciókban, de többletbevételt ígér a márkaátszervezés nyomán a kombinált csomagok meg-jelenése is.

Christopher Mattheisen a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta: ma senki nem tudja megmondani, milyen hosszú és főleg milyen mély válságra számíthatunk, így a korábbi években megszokottnál jóval nehezebb előre tervezni.

Az viszont az elnök-vezérigazgató szerint már érezhető, hogy mind a céges, mind a magán-előfizetői kör költségtakarékos lépéseket tesz. A telefonhasználat visszafogása már a mobilpiacon is megfigyelhető, a széles sávú internetpiac fejlődése is lelassult, de a legnagyobb nyomást a vezetékes piacon érezzük meg. Emiatt az idén is árbevétel-csökkenéssel számolnak, ennek mértékét azonban nem tesszük egy százaléknál többre.

A Magyar Telekom vezére leszögezte: az üzletágak és a márkák múlt évi átszervezése arról is szólt, hogy a jövőben más szemszögből figyeljék meg az előfizetőket. Mint mondta, az ügyfél-konszolidáció révén most már jobban látják, kik milyen szolgáltatást nem vásárolnak még tőlünk, így még több ajánlatot tehetünk nekik. Emellett a másik kitörési lehetőség az akvizíciós bővülés. Mattheisen elmondta: cégfelvásárlási szándékaikat a mostani helyzetben sem adták fel, sőt úgy gondolják – főleg a hazai piacon –, éppen most megfelelő az időzítés. Itthon mindenekelőtt a kábeltelevíziós, az informatikai (IT), illetve a tartalomszolgáltatói körben vizsgálódnak alaposabban.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában