Ország-világ

2009.03.06. 12:29

Megfizethető egészségügyet tervez Obama

Az amerikai elnök csütörtökön indítja meg a korábbi elnökök számára akadályt jelentő, örökké tartó keresztes hadjáratát - a megfizethető egészségügyi ellátás biztosításáért minden amerikai állampolgárnak.

VGO

Barack Obama, aki az egészségügy reformját tavalyi választási kampányának központi elemének választotta, a televízióban is közvetített fehér házi "csúcstalálkozót" szervezett, amely politikailag veszélyes tervének első lépése lesz - írta a Világgazdaság Online.

Egy héttel a Fehér Házban, 120 politikus és egészségügyi szakember részvételével megrendezett esemény előtt Obama költségvetésében 634 milliárd dollárt kért a kongresszustól az egészségügyi reform finanszírozására a következő 10 évben. "Ez az első, a nyitóvita" - nyilatkozta a Fehér Ház szóvivője, Robert Gibbs. "Az első lépés egy folyamat megindításában, amely az elnök szerint már rég időszerű lett volna." A fórumot a C-Span közszolgálati televízió közvetíti, és várhatóan az interneten is követhető lesz.

Obama nyitja meg a találkozót megjegyzéseivel, majd a résztvevők több vitafórumra oszlanak fel. Az esemény menete ahhoz a pénzügyi felelősségről tartott "csúcstalálkozóhoz" hasonlít, amelyet az elnök a múlt héten tartott, alátámasztva arra irányuló szándékát, hogy a politikai megosztottságot átívelve sikerüljön lecsökkenteni az Egyesült Államok hatalmas költségvetési hiányát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában