Ország-világ

2009.03.13. 21:03

Semjén: a KDNP készen áll a kormányzásra

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) készen áll arra, hogy szerepet vállaljon a második Orbán-kormányban - közölte a párt elnöke pénteken, a "Kereszténydemokrácia Magyarországon" című film bemutatóján, Budapesten.

MTI

"Innen üzenem barátaimnak és ellenfeleimnek, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt készen áll arra, hogy az ország érdekében a második Orbán-kormány idején részt vállaljon a kormányzásban" - fogalmazott Semjén Zsolt.

Mint mondta, ez a film arról szól, hogy 65 év kereszténydemokráciája kötelezi, sőt feljogosítja a pártot arra, hogy a mostani politikai életben is meghatározó szerepet töltsön be. A pártelnök szerint a KDNP három szempontból is különleges párt: az egyetlen történelmi párt a mai politikában, az egyetlen világnézeti párt, valamint az egyetlen olyan párt, amely az 1990-es évek második felének eseményei után fel tudott állni a padlóról.

Semjén Zsolt szerint a kereszténydemokratáknak van egy különleges erejük, amit más indíttatású politikai erők nem nagyon értenek. Szavai szerint nem annyian vannak a teremben, mint ahány arcot látni lehet, itt van ugyanis az "az égi frakció is".

Szellemileg, lelkileg itt vannak közöttünk a régi politikusok - hangsúlyozta, majd hozzátette: ez a film nem pusztán múltidézés, sokkal inkább "az itt és most valósága is az előbbi értelemben". Az alkotásról Semjén Zsolt elmondta: a másfél órás dokumentumfilm 1944-től napjainkig mutatja be a magyarországi kereszténydemokrácia történetét retusálás nélkül. Ugyanakkor ez a film nem vállalkozik történelmi viták, kérdések eldöntésére. Nem feladata, hogy szorosan véve "valamifajta történelemórát tartson", ez a film egy átlagos magyar ember számára is érthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában