Ország-világ

2009.04.29. 08:56

Bécsben a legjobb az életminőség! De hol van Budapest?

Az idén is európai városok vezetik a Mercer tanácsadó cég által összeállított világranglistát az életminőség alapján. A rangsort a másodikról első helyre felugró Bécs vezeti, letaszítva helyéről a korábban éllovasnak számító Zürichet.

VG

Az európai dominancia azonban nemcsak a dobogós helyekre jellemző, hiszen az első tíz közül hét település található az öreg kontinensen, ezen belül is Svájcban és Németországban.

A német városok egyébként az életminőség mellett az infrastruktúra szerinti rangsorban is nagyon jól teljesítettek, Münchennel a második, Düsseldorffal a hatodik és Frankfurttal a nyolcadik helyen, amelyet egyébként utóbbi Londonnal holtversenyben kapott meg.

A kelet- és közép-európai régió nagyvárosai tekintetében szintén javulásról számol be a tanulmány, különös tekintettel a 2004-ben uniós taggá váló országok esetében. Ez azonban mégsem volt elég ahhoz, hogy legalább egy bejusson az első ötvenbe: a térségben legjobbnak minősített Prága is csupán a 71. helyre jutott fel. Budapest a 74.

Nézze meg táblázatunkat a helyezésekről!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában