Ország-világ

2009.04.08. 18:41

Egy korszak vége - Gyurcsány mérlege

Véget ért egy időszak Magyarország történelmében azzal, hogy búcsúzik a Gyurcsány-kormány. A miniszterelnök csúcstartónak számít abból a szempontból, hogy az 1990 utáni időszak leghosszabb ideig hivatalban lévő kormányfője volt.

VGO

Több mint két tucat napirendi pontról tárgyalt a kabinet a Gyurcsány-kormány utolsó ülésén – közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő. Konkrét témákat nem említett, mondván, erről szóvivő kollégája, Budai Bernadett az elkövetkező napokban tájékoztatja majd a nyilvánosságot. Az ülésen Gyurcsány Ferenc távozó miniszterelnök elköszönt a kormány tagjaitól, s megerősítette, a jövőt is közéleti szereplőként képzeli el, azonban progresszív politikusként az eddigieknél hátrébb lépve.

Daróczi összegzésként elmondta: a Gyurcsány-kormánynak 219 ülése volt. A kabinet eddig 1084 kormányrendeletet és 914 határozatott hozott, ez a szám a tegnapi döntésekkel még bővülni fog. 404 törvényjavaslatból 338-at már kihirdettek, kettő elnöki aláírásra vár, illetve 44 tárgyalása még folyamatban van.

A Gyurcsány-kormány eredményeiből Daróczi kiemelte, hogy duplájára nőtt a bruttó és a nettó átlagkereset, illetve a nyugdíjak 16 százalékkal magasabbak, mint a rendszerváltáskor voltak.

Gyurcsány Ferenc kormányzása mérlegének további részleteit olvassa el a Világgazdaság Online oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában