Ország-világ

2009.04.28. 07:05

Eredménytelen nagyberuházások uniós pénzből: Debrecen, Szeged és Miskolc

Eredménytelenül zárhatja uniós pénzből finanszírozott közlekedési nagyberuházásait Debrecen, Szeged és Miskolc, mert a villamos- és trolibusz-beszerzéseket nagyon megdrágította a forint gyengülése - írja a Népszabadság.

MTI Eco

Ez azzal járhat, hogy a Közlekedési Operatív Programban (KözOp) elnyert támogatások kiegészítésére egyik megyeszékhelynek sem lesz elég pénze.

A KözOp beruházásait kezelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) a Népszabadság annyit tudott meg: a már elfogadott három nagyberuházás célegyenesbe fordulásáig valószínűleg nem adnak szabad jelzést a "Városi közösségi kötöttpályás közlekedés fejlesztése" címen jegyzett, 163,73 milliárd forintos uniós támogatási keretet terhelő újabb pályázatoknak.

Az NFÜ-nél elképzelhetőnek tartják a villamostenderek támogatási szerződésének módosítását is, ami lehetővé tenné a fejlesztésekre fordítható uniós források növelését.

A forint árfolyamkockázatát azonban az érdekelteknek közösen kellene vállalnia a kormánynak és a városoknak a finanszírozásban való részvételük arányában - olvasható a lapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában