Ország-világ

2009.04.03. 20:07

„Felelős polgármestereként” nem tudja aláírni a Bajnai-nyilatkozatot Warvasovszky

Nem írta alá Székesfehérvár szocialista polgármestere a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot - hangzott el a Fehérvár Televízió péntek esti híradójában.

MTI

Az elhangzottak szerint Warvasovszky Tihamér délután eljuttatta a szerkesztőséghez azt a levelet, amelyet az MSZP frakcióigazgatójának írt. "A levélben támogatásáról biztosította az új kormányt, amennyiben a hét végi döntés értelmében Bajnai Gordont jelölik miniszterelnöknek. Warvasovszky Tihamér azonban úgy fogalmazott: Székesfehérvár felelős polgármestereként nem tudja aláírni a nyilatkozatot" - olvasható a televízió honlapján.

A Fehérvár TV körkérdést intézett Székesfehérvár országgyűlési képviselőihez - köztük Warvasovszky Tihamérhoz - arról, miként vélekednek a nyilatkozatról. Erre a kérdésre érkezett meg válaszként az idézett levél.

Az MTI az esti órákig nem tudta telefonon elérni a polgármestert. Tóbiás József frakcióigazgató péntek délután arról számolt be, hogy az MSZP-frakció 188 aktív tagja közül mindenki leadta a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot, egyetlen képviselő kivételével, de vasárnapra ő is aláírja. A frakcióigazgató nem kívánta megnevezni, ki az, aki - szavai szerint technikai okok miatt - eddig nem adta le a dokumentumot.

A frakció az MTI Warvasovszky Tihamérra vonatkozó kérdésére később megismételte délutáni nyilatkozatát: mindenki aláírta a dokumentumot egy kivétellel, aki vasárnapra írja alá. Nevet továbbra sem kívánt mondani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában